Sakızlı Muhallebi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Ön hazırlık: Damla sakızlarını havanda iyice dövün veya robottan geçirerek toz haline getirin. 2. Tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı iyice çırpın. Topaklanma olmaması için el çırpıcısı kullanabilirsiniz. 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. 4. Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine dövülmüş damla sakızını ekleyip iyice karıştırın. 5. Vanilyayı ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra muhallebiyi kaselere paylaştırın. 6. Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. 7. Servis yapmadan önce krem şantiyi hazırlayarak muhallebilerin üzerine sıkın veya krema kullanacaksanız çırparak üzerine ekleyin. 8. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi, file antep fıstığı veya dövülmüş fındık serperek servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |