Damla Sakızı Macunu: Damla sakızı, sakız ağaçlarından elde edilen ve ağızda buruk bir tat bırakan reçinedir. Damla sakızı, Avrupa Birliği'nde Sakız Adası'nda ve Türkiye'de Çeşme Yarımadası'nda bulunan sakız ağaçlarından elde edilmektedir. Damla sakızı elde edildiğinde sıvı bir madde olup, güneşte kurutularak küçük ve saydam birer damlacık halini alır. Damla sakızı çiğnendikçe kendine has bir koku ve ferahlık verir. Damla sakızı, mutfaklarda ve ilaç yapımında kullanılmaktadır. Damla Sakızı Macununun Faydaları: Damla sakızı macunu, göğüs hastalıklarının tedavisinde oldukça yararlı ve şifa kaynağı olarak bilinmektedir.
Damla Sakızı Macunu Nasıl Yapılır: Damla sakızı macunu, her evde kolaylıkla yapılabilir. Damla Sakızı Macunu Malzemeleri:
Damla Sakızı Macunu Yapılışı: Bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şekerli suyun içerisine, sarısından ayrılmış yumurta akını ilave edin. 10 dakika kaynayan yumurta akını bir kevgir yardımıyla alın. Kaynamaya devam eden şekerli suyun kıvama geldiğini anlamak için, bir iki damla şerbeti soğuk su içerisine damlatın. Su içerisine damlatılan şerbet katılaşıp kıvama gelmiş demektir. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Ilıyan şerbeti bir çırpıcı veya mikser ile üzerinde beyaz köpük olana kadar çırpın. Bu beyaz köpüğe damla sakızını ilave edip çırpmaya devam edin. Beyaz köpük macun halini alınca cam kavanoza koyup serin bir ortamda muhafaza edin. Damla sakızı macunu, isteğe bağlı olarak ekmek üzerine sürülüp tüketilebilir. Afiyet olsun. |