Sakız Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Sakız Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sakız, sakız ağacının kabukları arasında sızan çiğnedikçe yumuşayan ve hoş bir aromaya sahip kremsi bir rengi olan reçine türüdür. Sakız geleneksel olarak sakız ağacından elde edilir. Fakat günümüzde daha ekonomik olması için farklı kaynaklar kullanılır. Sakız önemsiz değersiz bir şey gibi algılansa da birçok faydası vardır. Sakızın faydalarına bakalım.

Sakızın faydaları nelerdir?
  • Sakız öğrenmeyi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.
  • Belleği ve hafızayı güçlendirir.
  • Beyne giden kan akışını arttırmaya yardımcı olur.
  • Stresi ve gerginliği azaltmaya yardımcı olur.
  • Sakız kalori yakarak kilo vermenize yardımcı olur.
  • Sakız göğüs ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Özellikle sakızı diş beyazlatmak için kullanılabilecek en etkili doğal yöntemdir.
  • Hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Sakız yapısı sert bir haldedir bu nedenle günlük çiğnemek çene sağlığı için faydalıdır.
  • Sakız çeşitlerinden damla sakizi aynı zamanda kısırlık sorunu üzerinde de etkilidir.
  • Antiseptik özellikleri sayesinde ağız sağlığını korur
Sakız çeşitleri, birçok farklı marka ve aromaya ait sakız bulunur. Nane aromalı, çilek aromalı, damla sakızı, karpuzlu, ahududulu ve birçok meyve aroması içeren sakız çeşitleri bulunur. Eskilerde ise günümüz de hala mevcut olan kenger sakızı oldukça çok kullanılırdı. Bir dikenin kesilerek ondan çıkan sütün kuruması ile elde edilen bir sakızdır.

Sakız Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Sakız Kaç Kalori?dir?

Sakız Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Damla Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Çiğnemenin Faydaları Nelerdir?

Sakız Çiğnemenin Faydaları Nelerdir?

Damla Sakızı Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızı Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Koyunu Türleri ve Özellikleri

Sakız Koyunu Türleri ve Özellikleri

Sakız Ağacı Türleri ve Özellikleri

Sakız Ağacı Türleri ve Özellikleri